26.2.07

Τάσεις (προς έμετο)

Τα τελευταια χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της επιβολής μόδας και στο φαγητό.Πράγματα που δεν διανοουμασταν να βάλουμε στο στόμα μας, εμείς οι Έλληνες, ηρθαν σαν σίφουνας και επεκράτησαν ως μαστ γευσεις, πιάτα κι άλλες τέτοιες αηδίες. Πας να φας έξω σε κάποιο εστιατόριο, λες να παραγγείλεις και μια σαλάτα, βρε αδερφέ, να κατέβει το κοψίδι, και δεν νοειται σαλάτα πράσινη που σεβεται τον εαυτό της και να μην περιέχει ρόκα!!άκουσον άκουσον, σε κάθε πράσινη σαλάτα, έχει γινει καθεστώς η ρόκα.
Ρόκα παρμεζάνα, σου λεει! Τρελός συνδυασμός!

Ρε άνθρωπε, δεν θέλω να φάω αυτό το χορταρικό που μου καιει τον ουρανίσκο, θα το φάω και με τυρί απο πάνω;;; ψάχνω κι εγώ κάθε φορά ποιά ειναι η ρόκα (εμ, μ' όλα αυτά τα σκατολοΐδια που βάζουνε -μαϊντανους, σέλινα, γλιστριδες- πού να την ξεχωρίσω) μην τυχόν και μου ξεφύγει και γευτώ αυτό το απεχθες πράγμα. Γιατι περι πράγματος πρόκειται, φίλε οδηγέ.Κατάλαβες; Και πάει το κάθε τσόκαρο στην πρωην χασαποταβέρνα ΔεΘρηΜπράδερς νυν ζουπερ ντούπερ ιν τρεντορεστοραν Τσιγκολελέτο και παραγγέλνει ρόκα παρμεζάνα που έτρωγε και στο χωριό της (την ρόκα, γιατι την παρμεζάνα, ούτε εξ ακοής). Και τη χαιρονται.Δε λέω, ρε πουλάκι μου, να τη χαρείς όσο αγαπάς, αλλά τι μανία κι αυτη να πέφτουμε με τα μουτρα σε κάθε τυχάρπαστη έμπνευση κάποιου ζουρλαμένου σεφ; Και να τα πληρώνουμε λες και ειναι διαμαντένια τιάρα από τα Τίφανυ'ζ. Ποιά; τη ρόκα, που την αγοράζεις €1.

Πάρε παράδειγμα τις άλλες σαλάτες που κυκλοφορουν: χρωματικές συνθεσεις λογης λογής-ομολογουμένως αρμονικές- καλλωπισμένες με κουκουνάρι, σπόρια απο ρόδι, σπόρια σκέτα, παπαρουνόσπορο, φυστικια, ψημένα αμύγδαλα, σταφίδες, ζελέ αμυγδάλου (#$%) κι ό,τι άλλο ελλοβόκαρπο κατεβάσει η γκλάβα του ευφάνταστου σεφ.

Ελιά, ούτε για δείγμα. Φέτα;; Αυτό πάλι...Τρελή εισαι; Με τόσα σεξαίσια ντρέσσινγκς, φέτα;;!;;!
Αμ' τι να πεις και γι' αυτά; "Απαλή σάλτσα μουστάρδας με διακριτική γευση αβοκάντο, μυρωδάτο ξύδι μπαλσάμικο και τελικό φινίρισμα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο".

Πάλι καλά, έχει λάδι.




....κάπου εδώ, εξωγενεις παράγοντες μου ανέκοψαν την έμπνευση όσο και την όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: