5.2.07

Βιβλιοπάζαρο

Δεν αντιλέγω, ωραία η καθιερωμένη βόλτα στην Κλαυθμώνος κάθε Φλεβάρη στο παζάρι βιβλίου, που όπως μας πληροφορεί το ιν τελεία τζιάρ μετράει ήδη 12 χρονάκια!! Δικαίως ομιλούν περί θεσμού.
Αλλά.
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι τιμές ηταν υψηλότερες.Όμως, δεν ήταν κατά τι ακριβότερα τα βιβλία, αλλά αισθητά ακριβότερα. Η ποικιλία παραμένει σε γενικές γραμμές απαράλλαχτη με αυτή των περασμένων ετών.Κάτι η «θεσμοποίηση» του παζαριού, κάτι το τρέντι του υπερθεάματος, κάτι η κοσμοσυρροή (πω πω! πώς συγκρατήθηκα και δεν τους φόρεσα το καλάθι καπέλο!!) ξεθάρρεψαν και οι εκδοτικοί και είπαν να ανεβάσουν τις τιμές. Δε φτάνει δηλαδή που μεγάλο μέρος των βιβλίων που διαθέτουν είναι σαβούρα, κακοτυπωμένο, κιτρινισμένο και κακοποιημένο, πρέπει να βγάλουν κι από πάνω!Ήθελα να αγοράσω περισσότερα απ' όσα τελικά αγόρασα κι ειχα σκοπό να ξοδέψω κι άλλα χρήματα, αλλά ξε-νέ-ρω-σα απίστευτα με τις τιμές.
Αυτο δεν ειναι παζάρι αλλά αποθηκη βιβλίων με κακιστη θερμανση. Χίλιες φορές να αγοράσω απο το βιβλιοπωλείο την έκδοση που θα επιλέξω ανάμεσα σε δυο-τρεις κι ας μου κοστίσει περισσότερο.Για να μην αναφέρω την τεράστια ποικιλία βιβλίων μεταφυσικού περιεχομένου. Με εξίσου μεγάλη ανταπόκριση προς αγορά. Δηλαδή, ο Χριστός κι η μάνα του πια! Τι πρέζα ειναι κι αυτή; Με τρομάζουν οι άνθρωποι που βρίσκουν ενδιαφέροντα και mind intriguing τα πάντα γύρω από τα ούφο, το μυστήριο της χαμένης Ατλαντίδας, το 12θεο, μάγια-ξόρκια-σολωμονικές, αστρολογιες, τον Λιακόπουλο και δε συμμαζεύεται.
Με φοβίζει αυτή η τάση και το ευκολόπιστο της ανθρλωπινης φύσης, που καταπίνει αμάσητο ό,τι μεγαλόστομη και αμφίβολης αλήθειας μπούρδα της προταθεί. Τέσπα.

Κάντε μια βολτίτσα στο παζάρι, κατα προτιμηση καθημερινή για να γλιτώσετε τους Ούνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: