10.2.07

Απόκριες

Ο τίτλος ειναι παραπλανητικός.
Παρότι μοιαζει καίριο μιας και επισήμως έχει ανοίξει το Τριώδιο και σε λιγότερο από 15 μέρες έχουμε Καθαροδευτέρα, το παρόν θέμα δεν ειναι η ανησυχία για τα ντολμαδάκια και τα σαρακοστιανά ούτε η επιλογη στολής για το μέγα γλέντι των ημερών.
Στο δρόμο, στο λεωφορείο, στο μετρό, στις καφετέριες, οπουδηποτε τελος πάντων πολυσύχναστα, έρχομαστε καθημερινά και αδιαλλείπτως αντιμέτωποι με απόκριες.Θείτσες καρνάβαλοι ανεβαίνουν τη Σταδιου καθ' οδόν για τα σαββατιάτικα ψώνια τους-ελαφεύ γευμα-τσάι-και θεάτρο με τα λαμέ ρούχα τους, τις άνιμαλ πριντ γόβες τους, το μαλλί δίπατη μεζονέτα στα Άνω Πατησια.
Εικοσιπεντάρες+ γκομενίτσες κατακλύζουνε τους δρόμους τυλιγμένες στα χοντρά τους μπουφανάκια και τις φαρδιές πασμίνες τους, ενώ απο κάτω φοράνε ζιπ-κιλότ ή βερμούδα με καλσόν και γόβα!! Αν ειναι δυναμόν."Συγγνώμη μανταμουαζέλ, εσείς τι έχετε ντυθεί; Αφήστε με να μαντέψω...Πρόσκληση στο Μπάκινχαμ. Και η φίλη σας εξ ευωνύμων, σίγουρα Κυριακή απόγευμα βόλτα στο Μεντράνο". Πού πάνε όλοι αυτοί πρώι πρωί ή μεσημέρι μεσημέρι; Και κυρίως γιατί το κάνουνε αυτό στην αισθητική μας;
Και γιατί συναγωνίζονται η μία την άλλη σε έλλειψη στυλ, προσωπικού γούσου και ταυτότητας;Ειναι απίστευτο να βλέπεις παντου κλώνους, κόσμο καρμπόν. Μαλλον, πίστευτό ειναι όσο και τραγικό. Σα να κυκλοφορεί η Μια, η μπάρμπι-πρότυπο, η μπάρμπι στο 2 του Παλλάς και κάποιος με κακή αίσθηση του χιούμορ να την έβαλε στο φωτοαντιγραφικό μηχάνημα, να ρυθμισε την παραγωγή εκατοντάδων αντίγραφων και αφού ολοκλήρωσε το μεγαλοφυές του σχέδιο, να μας τις πλάσαρε προς κατανάλωση. Οποιεσήποτε μικροδιαφορές στο μηκος/χρώμα των μαλλιών, ειναι ελάττωμα της μαζικότητας στην παραγωγή, κάποιος λεκές στο τζάμι του μηχανήματος.
Κατα τα λοιπά, μιλάνε το ίδιο, μιλάνε ΓΙΑ τα ίδια, ακούνε τα ίδια, επιλέγουν τα ίδια, τρώνε (ή δεν τρώνε) τα ίδια. Σκατά. {κάλλιστα θα μπορούσε να παραληφθεί η τελεία}Θα μου πεις, γιατι εξαιρείς εαυτόν με την έντεχνη και ίσως πονηρή χρήση β' πληθυντικού; του λόγου σου καλύτερη είσαι;Δεν ειμαι χειρότερη, δεν ειμαι καλύτερη.
Δεν ειμαι καν καλή. Αλλά ρε πούστη μου, ειμαι άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: